Angajatul model există și ți-l poți permite acum!

Ulmeanu AdrianMessenger Bots, Strategii De Marketing Online0 Comments

Angajatul model

Cum ar fi dacă clienții tăi nemulțumiți ar fi preluați direct prin Facebook Messenger de cineva care i-ar direcționa către răspunsul corect la problemele lor, cu timpi de așteptare mult reduși față de cei de acum?

Sau imaginează-ți că ai un angajat model care, în același timp, deservește mii de clienți pentru magazinul tău online, oferă fiecăruia sugestii clare și potrivite, funcție de datele pe care le culege automat de la aceștia?

Visezi cu ochii deschiși” e posibil să zici …

Angajatul model

Ei bine, dacă e chiar și mai mult de-atât?

Vinzi produse fizice și prin intermediul on-line? Super! Angajatul tău model îți informează gentil clienții, prin mesaje direct pe telefonul lor mobil, despre toate promoțiile tale. Apoi recomandă produsele tale celor interesați, iar apoi îi ajută să cumpere direct din aplicația de messenger, plata fiind făcută prin Paypal sau cardul atașat aplicației Facebook.

Sau, când unul dintre clienți a adăugat un produs în coșul de cumpărături și nu a finalizat comanda, angajatul tău model îi atrage atenția subtil, și scapi astfel de e-mail-uri care, de cele mai multe ori nici măcar nu sunt deschise, darmite citite!

Ești furnizor de servicii (consilier de orice fel, avocat, meșter etc)? Gândește-te ce impact puternic ai avea asupra clienților tăi pentru că angajatul tău model le stă la dispoziție non-stop, fără timpi de așteptare, răspunzând fiecăruia în parte, în mod personalizat, la întrebările uzuale.

Și, în același timp, te mai ajută și să comunici cu potențialii clienți pentru viitoarele tale seminariile și webinarii!

 

Pe bune?!

Angajat model? Imposibil!”, vei spune știind foarte bine ce costuri aduce cu sine pregătirea de personal. “Nu există așa ceva!”, va țipa scepticul din tine, care a încercat să își găsească un partener de nădejde pentru business-ul lui. “Baliverne și vrăjeli de marketing!” vei sublinia tu, cel care abia dacă mai ai timp să respiri pentru că ai ajuns să le faci pe toate.

Dar acești “angajați” model există de mai mult timp printre noi. Numai că nu am avut noi acces la ei. Au avut acces doar companii mari, de genul Microsoft, Google și Facebook. Însă, începând cu anul 2016, roboții de chat (da,  despre ei e vorba!) au devenit accesibili, atât prin costul scăzut de programare al acestora, cât și prin ușurința învățării și întreținerii acestora!

 

Ce este un robot de messenger (chatbot messenger) ?

Un robot de chat (chatbot) este o aplicație software care funcționează după reguli bine definite și cu care se poate interacționa printr-o aplicație de messagerie (gen Facebook Messenger, Slack, Telegram sau Whatsapp).

Chatbot-ul poate fi programat să simuleze foarte bine un partener de conversație convingător și să facă automat multe lucruri, printre care:

  • Să întrețină un flux constant de comunicare cu potențialii și actualii tăi clienți;
  • Să strângă date relevante despre aceștia, date care pot contura mult mai eficient profilul clientului tău țintă;
  • Să ofere vizitatorilor tăi online răspunsuri instant la întrebări cheie.

Și toate aceste prin mesageria online, unde majoritatea oamenilor își petrec peste 90% din timpul pe care și-l dedică în mediul virtual!

Robot de messenger

De ce trebuie să ai așa ceva?

Roboții de chat pot strânge date personale și de contact ale celor care interacționează cu ei, iar tu le pot utiliza la momentul potrivit pentru a avea o comunicare bună și o relație strânsă cu clienții tăi.

Chatbots nu obosesc în sarcini repetitive, deservesc mii de cereri simultan și livrează automat și constant orice conținut multimedia (mesaje, fișiere audio și video) pe care sunt programați să îl dea. Sunt non-stop la datorie și, o dată programați, nu mai trebuie să le mai dai “salariu” .

Fapt ce înseamnă că tu, precum și partenerii și angajații tăi puteți să vă investiți timpul în alte activități în care doar oamenii le pot face.

 

Cum poți avea și tu unul pentru business-ul tău?

Vestea cea mai bună cu putință este că programarea acestor roboți de chat nu mai este apanajul programatorilor IT!

Acum, prin aplicațiile dezvoltate de companii precum ManyChat și ChatFuel, aveți oportunitatea uriașă să vă construiți proprii voștri roboți de chat, chiar dacă aveți zero cunoștințe de programare.

Dacă vrei să auzi și să vezi mai multe despre roboții de chat mai jos ai Brain Marketing Show #12 unde, timp de 30 de minute, vorbim despre cum funcționează aceștia (și arătam exemple concrete!).

 

 

  • Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să vezi în acțiune unul din instrumentele care vor revoluționa marketingul în urmatorii ani (Messenger Bots) click aici și urmează instrucțiunile: https://m.me/BrainMarketingRomania
  • Te aștept să ne vedem/auzim și Facebook !
  • Lasă un comentariu pe Facebook la această postare și îți vom răspunde în cadrul show-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *